I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΑΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤHN ΚΕΡΚΥΡΑ - I

Old house in St Marcos village - Corfu - I  ... 
oil on canvas 42 x 30 cm , 2010

Το παλιό αυτό αγροτικό σπίτι με τα ιδιαίτερα χρώματα βρίσκεται στο χωριό Άγιος Μάρκος στην Κέρκυρα μέσα σε ένα καταπράσινο δασωμένο περιβάλλον. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της περίφημης επτανησιακής αρχιτεκτονικής με τις έντονες δυτικές επιδράσεις αλλά και το ισχυρό εγχώριο στοιχείο. Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 ευτυχώς η Κέρκυρα κατάφερε να διατηρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της και σήμερα παρουσιάζει ένα αυτόνομο μνημειακό σύνολο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αυτό αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ελληνική και δυτική αρχιτεκτονική !!!

7 σχόλια:

  1. Στέλιο, σήμερα "μ έστειλες" κανονικά. Συγγνώμη για την αδόκιμη έκφραση αλλά έτσι ένοιωσα οταν είδα την ζωγραφική σου.
    ΛΑΤΡΕΥΩ την Κέρκυρα, γνωρίζω τον Αγ.Μάρκο, μ εχει εντυπωσιάσει πως διατηρείται ανέπαφη η ομορφιά της,και η αρχοντιά της, όχι μόνο η Πόλη αλλά και τα χωριά της και χάιρομαι οτι τουλάχιστον υπάρχει ένα ζωντανό μνημείο που έμεινε ανέπαφο απο τους καταστρεπτικούς σεισμούς που εμάς μας αφάνισαν και για τα υπόλοιπα συντελέσαμε εμείς.
    Νάσαι καλά, διαβεβαιώ τους επισκέπτες σου οτι ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι και στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουν,απλά εσύ το ανέδειξες.
    Σ ευχαριστώ άλλη μια φορά για το ταξίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέλιο με κάνεις πάντα με τα έργα σου
    να θέλω να σηκωθώ αμέσως
    να ετοιμάσω στα γρήγορα λίγες απαραίτητες αποσκευές
    και να ξεχυθώ σε δρόμους, λιμάνια και σταθμούς..
    Πολύ καλή (και ξεσηκωτική) η θεματολογία σου και πάντα ωραίες οι αποδόσεις σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. this house is so beautiful with these nice colours!
    with that deep blue(green) sky, the light and the
    colours of the house on your painting are really wonderful ! love the shadows on the blue door and
    windows !
    just great ! love it !
    I hope your weekend is going well !
    bisous Stelios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πάρα πολύ ! Αγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στέλιο, πριν χρόνια είχα ξεναγηθεί στην Κέρκυρα και ακόμη έχω τις αναμνήσεις της. Μου τις αναζωπύρωσε φέτος ο εγγονός μου, που πέρασε εκεί με τους γονείς του τις μέρες του Πάσχα, αλλά κι εσύ με την ωραία ζωγραφιά σου. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα αισιόδοξα χρώματα!!!!!! Αυτός ο ουρανός μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!Οχι όμως οτι και τα υπόλοιπα στοιχεία του έργου δεν είναι όμορφα!!!!!! Απλά με καθήλωσε αυτό το γαλαζοπράσινο , όσο για την Κέρκυρα πράγματι έχει καταφέρει να σώσει τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα και της αξίζουν πολλά συξχαρητήρια.
    Καλή εβδομάδα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφη η ζωγραφιά σου. Τα χρώματα είναι καταπληκτικά κι αποτυπώνουν με ωραίο την επιβλητικότητα και αρχοντιά αυτού του σπιτιού. Τα συγχαρητήρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή