I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΥΣΤΡΑΣ - ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

Mystras - Pantanassa Monastery ... oil on canvas 50 X 40 cm , 2013

Ένα οδοιπορικό στον Μυστρά, στην βυζαντινή καστροπολιτεία της Πελοποννήσου που παραμένει αλώβητη από τον χρόνο και συνεχίζει να γοητεύει με την ακαταμάχητη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα υπέροχα μνημεία της σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική
ομορφιά του τοπίου. 
Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία είναι και το μοναστήρι της Παναγίας της Παντάνασσας. Η μονή ιδρύθηκε το 1428  από τον Ιωάννη Φραγκόπουλο, τον πρωτοστάτορα και καθολικό μεσάζοντα των Παλαιολόγων στο Δεσποτάτο του Μορέως. Η αρχιτεκτονική  του μνημείου ανήκει στον λεγόμενο "μικτό τύπο του Μυστρά", που συνδυάζει τους ρυθμούς της τρίκλιτης βασιλικής με νάρθηκα στο ισόγειο και του πεντάτρουλου σταυροειδούς ναού στον όροφο. Έντονες είναι και οι φραγκικές επιδράσεις με τις μεγάλες στοές, τις πέτρινες αψίδες  και τα γοτθικά τόξα να περιβάλλουν τα παράθυρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το περίτεχνο καμπαναριό με τον ψηλό τρούλο της οροφής να συνοδεύεται από τέσσερις μικρούς πύργους. Το μοναστήρι εξακολουθεί να κατοικείται μέχρι σήμερα από μοναχές, οι οποίες συνεχίζουν πιστά την βυζαντινή παράδοση. 

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ - ΙΙ

Sailing boat - II ... oil on canvas 30 X 40 cm , 2014

Το ταξίδι συνεχίζεται με ένα ακόμη ιστιοφόρο καράβι να αρμενίζει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.
Είναι αλήθεια πως κάθε φορά που ζωγραφίζω ένα ιστιοφόρο καράβι, η καρδιά μου φτερουγίζει με τα πανιά του και το μυαλό μου ταξιδεύει σε μέρη άγνωστα και μακρινά.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ - Ι

Sailing boat - I ... oil on canvas 30 X 40 cm 2014

Ο Νέος Χρόνος μας ήλθε με πολλές ευχές, κρύο και βροχές. Γεμάτος προσδοκίες και όνειρα μας καλεί για ένα ακόμη μακρινό ταξίδι. Ας λύσουμε λοιπόν τα σχοινιά που μας δένουν στην στεριά και ας ανοίξουμε τα πανιά για να βάλουμε πλώρη προς μια νέα  φωτεινή πορεία γεμάτη ελπίδα, χρώματα και χαρά. 

Καλό ταξίδι σε όλους και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος 2015 !!!